Eredivisie op rapport: Ajax blinkt uit, onvoldoende voor scheidsrechter Martens

Reacties

Ajax won afgelopen weekend met 9-0 van SC Cambuur, terwijl Feyenoord op bezoek bij PSV met 0-4 zegevierde. Beide clubs zagen dan ook veel spelers uitblinken. In dit overzicht treft u alle spelers-, trainers- en scheidsrechtersbeoordelingen van de vijfde speelronde van de Eredivisie aan.

Eredivisie op rapport: Ajax blinkt uit, onvoldoende voor scheidsrechter Martens
© Pro Shots

Jens Toornstra werd verkozen tot Speler van de Week dankzij zijn twee doelpunten in het Philips Stadion. De middenvelder werd beoordeeld met een 8,0 voor zijn optreden in Eindhoven. HIj bleef daarmee David Neres (Ajax), Robin Pröpper (FC Twente), Kaj Sierhuis (Heracles Almelo), Jurriën Timber (Ajax) en Kwasi Wriedt (Willem II) nipt voor. Ook zij kregen een 8,0 tijdens de vijfde speelronde in de Eredivisie.

Ajax was zaterdag veel te sterk voor Cambuur en zag ook Steven Berghuis, Ryan Gravenberch, Sébastien Haller, Lisandro Martínez en Dusan Tadic uitblinken. Bij Feyenoord gold dat ook voor Gernot Trauner. Hun trainers, Erik ten Hag (Ajax) en Arne Slot (Feyenoord), werden ook beoordeeld met een 8,0. Beide clubs zijn sowieso uitstekend begonnen aan het seizoen, want de topvijf van het algemeen klassement bestaat alleen uit spelers van Ajax en Feyenoord.

Het waren de clubs die donderdag nog in actie kwamen in de Europa League die drie dagen later door het ijs zakten, want AZ, PSV en Vitesse verloren alledrie. Bij die drie clubs waren de cijfers ook laag. De slechtste beoordelingen waren afgelopen weekend voor Ayman Azhil (RKC Waalwijk), Willem Janssen (FC Utrecht), Calvin Mac-Intosch en Sonny Stevens (beiden SC Cambuur). Ook scheidrechter Richard Martens kon niet terugkijken op zijn beste wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.