'Er werd vanuit de Premier League veel geïnformeerd naar Sangaré'

Reacties

John de Jong is blij dat het gelukt is om Ibrahim Sangaré te behouden voor PSV. De directeur voetbalzaken van de Eindhovenaren heeft verteld over de grote belangstelling voor de begeerde middenvelder.

'Er werd vanuit de Premier League veel geïnformeerd naar Sangaré'
© Pro Shots

In de tweede week van januari konden we al melden dat Newcastle United had geïnformeerd naar Sangaré. The Magpies waren niet de enige Premier League-club die zich mengde in de strijd om de 24-jarige Ivoriaan, die bij PSV nog een contract tot medio 2025 heeft. Gezien de vele interesse ligt het in de lijn der verwachting dat de nummer twee van de Eredivisie in de nabije toekomst veel gaat verdienen aan een transfer van Sangaré.

Bij PSV TV vertelt De Jong dat er flink getrokken werd aan de middenvelder die met Ivoorkust deelnam aan de Afrika Cup. 'Ik heb zijn wedstrijden gezien en heb gezien dat hij het daar goed gedaan heeft. Uiteindelijk kwam er rond zijn persoon ook best wel wat reuring op de markt', aldus De Jong.

De beleidsbepaler van PSV gaat verder: 'Ik heb contact gehad met zijn zaakwaarnemer. Bij zijn zaakwaarnemer werd veel geïnformeerd vanuit de Premier League. Uiteindelijk waren er ook veel mensen die mij benaderden om een transfer te realiseren. Dan merk je dat hij erg gewild is in de markt. Ik denk dat hij vanuit de Premier League erg gevolgd is op de Afrika Cup en in de eerste seizoenshelft. Daarom ben ik blij dat we hem hebben weten te behouden voor de rest van het seizoen.

De Jong benadrukte tegenover Sangaré en diens zaakwaarnemer dat het een mooie tweede seizoenshelft kan worden voor de ploeg van trainer Roger Schmidt. 'Ik heb hem het toekomstperspectief geschetst, van waar wij voor willen gaan in de tweede seizoenshelft. Dat heb ik meerdere malen neergelegd bij hem en zijn zaakwaarnemer. Dat we samen onze doelen willen bereiken en dat we nog overal voor spelen dit seizoen. Voor alle prijzen doen we nog meer dan mee.'

Schmidt kan snel weer een beroep doen op Sangaré, die vorige week woensdag met zijn land werd uitgeschakeld in de strijd om de Afrika Cup. Ivoorkust verloor in de achtste finale van Egypte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.