'Er waren 35.000 mensen verbaasd dat hij een strafschop gaf'

Jordens Peters en Erwin van de Looi waren na afloop boos over de tweede helft van Willem II tegen PSV (4-0 verlies). De verdediger en trainer baalden van de instelling van hun ploeg én arbiter Jeroen Manschot.

De bezoekers weerhielden de Eindhovenaren in de eerste helft van scoren en kregen zelf enkele aardige kansen. In de tweede helft werd de ploeg echter overlopen door de koploper. Door twee treffers van Hirving Lozano, een doelpunt van Gastón Pereiro en een benutte strafschop van Marco van Ginkel werd de eindstand bepaald op 4-0.

Onnodig, zo stelde Peters na afloop. 'Soms kun je misschien beter geen rust hebben. Wij creëren de grootste kansen en als je wil stunten bij een topploeg, dan moet je die kansen gewoon maken om jezelf hoop te geven. Na de rust scoren zij na balverlies van ons, vervolgens krijgen we een doelpunt tegen uit een corner en daarna krijgen ze wat hulp van de scheidsrechter.'

'Het is jammer dat we in tien minuten een wedstrijd weggeven. Dat gebeurde ons tegen Feyenoord en nu ook tegen PSV, terwijl we in die duels wel goed thuis gaven', aldus Peters tegenover FOX Sports. De verdediger ging ook nog kort in op de discutabele strafschop die PSV kreeg. 'Ik zeg liever niets over de scheids, maar volgens mij waren hier 35000 mensen verbaasd dat hij een strafschop gaf. Maar laten we duidelijk zijn, dat maakte vandaag niet het verschil tussen winnen of verliezen.'

Van de Looi
Ook trainer Erwin van de Looi was niet te spreken over de tweede helft van de Tilburgers. 'Het was een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. In de eerste helft speelden we goed en kregen we een paar goede kansen. Over de tweede helft kunnen we kort zijn, we maken één fout en komen 1-0 achter. Daarna hebben we opgegeven en dat doet me wel pijn. We moeten beter leren omgaan met teleurstellingen, want tegen zulke ploegen kan je op achterstand komen. Dan is het belangrijk je taken uit te blijven voeren.'

Over de strafschop was de oefenmeester helder. 'De scheidsrechter had zelf volgens mij ook in de gaten dat het geen strafschop was. Daarna kregen we namelijk echt iedere vrije trap mee, dus hij had wel wat last van compensatiegedrag...'