Sporting Portugal heeft zich maandagavond enorm geblameerd in de Portugese competitie. De ploeg van trainer Marcel Keizer ging pijnlijk onderuit bij laagvlieger Tondela, dat lange tijd met tien man speelde.

Tondela
Tondela
2 - 1
Sporting Lissabon

Zonder de geblesseerde Bas Dost zat Sporting geen moment in de wedstrijd tegen Tondela, voorafgaand aan het duel de nummer veertien van de Portugese competitie. Al in de zesde minuut zette Juan Delgado de thuisploeg met een rake kopbal op een 1-0 voorsprong.

Keizer zag zijn ploeg ploeteren, ondanks de aanwezigheid van grote namen als Nani en Bruno Fernandes. In de rust greep de Nederlandse trainer in door Nemanja Gudelj naar de kant te halen voor de meer aanvallend ingestelde Fredy Montero.

De wissel sorteerde nauwelijks effect, zelfs niet toen Tondela vijf minuten na rust door moest met tien man nadat João Jaquité zijn tweede gele kaart ontving. Sterker nog, via Tomane kwam Tondela in de 74ste minuut op weergaloze wijze op 2-0. Tomane schoot vanaf de rand van de zestien met buitenkant voet prachtig raak in de verre hoek. Jérémy Mathieu bracht namens Sporting met een intikker nog wel de spanning terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de equipe van Keizer niet.

De nederlaag komt hard aan bij Sporting, dat even pas op de plaats moet maken in de Portugese titelstrijd. De achterstand op koploper FC Porto, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, bedraagt nu vijf punten en ook Sporting Braga (36) en Benfica (35) hebben meer punten verzameld. Tondela stijgt door de zege naar plek twaalf.