'Engelse miljoenen voor Dembélé maken weg vrij voor Memphis bij Barça'

Reacties

In Barcelona wordt druk gewerkt om financiële ruimte te maken voor de komst van Memphis Depay. AS meldt dinsdag dat Ousmane Dembélé op weg is naar Manchester United. Als die deal eenmaal is afgerond staat niets een nieuwe samenwerking tussen Ronald Koeman en Memphis meer in de weg.

'Engelse miljoenen voor Dembélé maken weg vrij voor Memphis bij Barça'
© Pro Shots

Liefst vijftig tot zestig miljoen euro moet de verkoop van Dembélé aan Manchester United opleveren. Daarmee slikt Barcelona overigens wel een fors verlies. De inmiddels 23-jarige Fransman kwam in de zomer van 2017 namelijk voor ongeveer 130 miljoen euro over van Borussia Dortmund. Barcelona lijkt zich echter daarbij neer te gaan leggen, want met de Manchester-miljoenen én het schrappen van het salaris van Dembélé zijn er voldoende financiën om Memphis naar Camp Nou te halen.

Koeman zou volgens Spaanse media geen traan laten om het vertrek van Dembélé, die maandag te laat kwam opdraven bij de club. De Nederlandse coach verlangt van elke speler dat hij een uur voor de training aanwezig is op het sportcomplex, maar de Fransman kwam driekwartier van tevoren aan. Dembélé lijkt daarmee nu al moeite te hebben met de regeltjes van de voormalig Oranje-bondscoach. 

Barcelona heeft nog maar tot vrijdag om Dembélé te verkopen én de deal met Memphis af te ronden, want Jean-Michel Aulas, voorzitter van Olympique Lyon, stelde dat alle spelers die vrijdag nog bij de club zijn ook niet meer mogen vertrekken. Aulas gaf eerder ook al aan dat Memphis een 'niet te weigeren voorstel' heeft gehad voor aan het einde van zijn contract, dat in de zomer van 2021 afloopt. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.