Engelse media zien Bergwijn heel weinig goed doen in bekerduel Spurs

Reacties

De League Cup-overwinning van Tottenham Hotspur op Burnley (0-1) was belangrijk om weer wat vertrouwen te tanken richting de Premier League-clash met Manchester United, maar Steven Bergwijn is dat waarschijnlijk niet gelukt. De Oranje-international kende geen beste avond, aldus de Engelse media.

Engelse media zien Bergwijn heel weinig goed doen in bekerduel Spurs
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Bergwijn mocht net als in het verloren Europa League-duel met Vitesse weer opdraven in de basis, maar heeft de vorm van voor zijn enkelblessure nog niet te pakken. De 24-jarige vleugelaanvaller werd na 66 minuten afgelost door Heung Min-Son, vlak voordat Lucas Moura de enige treffer van de wedstrijd maakte. De Braziliaan bezorgde Spurs daarmee de eerste overwinning na twee nederlagen op rij (West Ham United was zondag te sterk).

Hoewel het een League Cup-wedstrijd betrof, was de overwinning volgens Engelse media wel degelijk belangrijk om wat vertrouwen te tanken richting de kraker tegen Manchester United. Manager Nuno Espirito Santo was blij met de reactie van zijn spelers. 'We controleerden de wedstrijd goed en waren in de tweede helft veel beter en dynamischer. In de slotfase hebben we goed verdedigd, dit is goed voor het team', zei de Portugees na afloop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Bergwijn betekende het League Cup-duel met Burnley een kans om zich te onderscheiden, nu hij zijn basisplaats in de Premier League na zijn blessure even kwijt is. Dat lukte de voormalig PSV'er alleen niet. 'Hij speelde vanaf zijn favoriete linkerkant, maar zijn eindpass liet het in de openingsfase afweten en hij raakte een volley totaal verkeerd', schrijft Football.London, dat hem een 4 geeft. 'Het wilde gewoon niet lukken voor hem.'

De wissel in de tweede helft was niet meer dan logisch, vond ook The London Evening Standard. Ook hier krijgt Bergwijn een 4. 'Hij nam telkens de verkeerde beslissingen en had geen enkele impact, voor hij werd gewisseld. Het hielp ook niet mee dat hij telkens moest vechten om de lange bal', zag de krant, die ook de ploeg als geheel niet bijster goed zag spelen. 'Spurs is door naar de kwartfinale van het League Cup-toernooi, maar dat is het dan ook wel.'

Za 30 okt. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer League Cup
Meer over League Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.