Van Dijk dé minutenmaker van Liverpool

Reacties

Liverpool sluit zaterdag een bijzonder lang seizoen af met de 63ste officiële wedstrijd. De nummer twee van Engeland speelde alles wat er te spelen viel voor de club en Virgil van Dijk stond van alle veldspelers het langst binnen de lijnen.

Van Dijk dé minutenmaker van Liverpool
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Naast de 38 wedstrijden in de Premier League won Liverpool de finales van de Engelse bekertoernooien, wat twaalf extra wedstrijden opleverde in het lange seizoen van de club. De finale tegen Real Madrid wordt de dertiende Champions League-wedstrijd van Liverpool dit seizoen en dus komt men uit op het bijzonder hoge aantal van 63 wedstrijden in een seizoen.

Aanvoerder Jordan Henderson is in het huidige seizoen met 56 optredens de speler met de meeste wedstrijden achter zijn naam, maar de middenvelder is niet de veldspeler met de meeste minuten. Dat is namelijk Van Dijk, die zes wedstrijden minder speelde dan Henderson, maar in die vijftig duels wel langer op het veld stond. Alleen al voor Liverpool kwam Van Dijk tot 4.500 speelminuten, namens Oranje speelde hij ook nog zes interlands.

Qua minuten is er dus geen veldspeler die Van Dijk overtreft, keeper Alisson Becker bracht dit seizoen wel langer binnen de lijnen door: 4.770 minuten in totaal. In de hele selectie doorbrak alleen rechtsback Trent Alexander-Arnold ook de grens van 4.000 minuten speeltijd. Wel moet er voor nieuweling Luis Díaz een kanttekening geplaatst worden. De Colombiaan speelde dit seizoen namelijk de meeste wedstrijden van iedereen. Niet alleen speelde hij voor de winterstop nagenoeg alles voor FC Porto en kwam hij ook veel aan de bak namens Liverpool, Díaz speelde tevens vijftien interlands in dienst van Colombia. Mocht de aanvaller speeltijd krijgen in de Champions League-finale, wordt dat zijn 69ste wedstrijd van het seizoen.

Speler Duels Speelminuten
Alisson Becker 53 4.770
Virgil van Dijk 50 4.500
Trent Alexander-Arnold 46 4.085
Mohamed Salah 50 3.893
Andrew Robertson 46 3.862
Sadio Mané 50 3.817
Jordan Henderson 56 3.760
Joël Matip 43 3.677
Fabinho 47 3.574
Diogo Jota 54 3.490
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.