Engelse media verbazen zich: Son is plots een jaar jonger

Reacties

Dat Heung-Min Son dertig jaar oud is, is geen nieuws te noemen. Dat de aanvaller van Tottenham Hotspur dat in zijn thuisland Zuid-Korea nu ook is, is echter wel nieuws. Door een wetswijziging worden leeftijden sinds woensdag anders berekend in het land.

Engelse media verbazen zich: Son is plots een jaar jonger
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

De wet werd al in december aangenomen in Zuid-Korea en ging afgelopen woensdag officieel in. Daarmee kwam er een einde aan de opvallende manier waarop leeftijden werden berekend in het Aziatische land. Baby's waren automatisch één jaar oud bij hun geboorte, waarna er op 1 januari telkens een jaar bij de leeftijd werd opgeteld.

Zuid-Korea stapte woensdag officieel over op het internationale systeem van leeftijden, waardoor Son nu in eigen land ook dertig jaar is en niet 31. De aanvaller werd op 8 juli 1992 geboren en blaast volgende week dus wel 31 kaarsjes uit.

Engelse media zijn ietwat verbaasd over de berichten uit Zuid-Korea. 'Heung-Min Son is officieel een jaar jonger. Wacht, wat?', kopt ESPN. 'Zuid-Korea zet een streep door hun opvallende manier van het berekenen van leeftijden', schrijft The Daily Mail.

Bekijk hier al onze video's
Meer Son Heung-Min
Meer over Son Heung-Min
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.