Engelse media spreken van done deal: Haaland kiest voor Man City

Reacties

De keuze van Erling Haaland lijkt gemaakt. Volgens The Athletic wordt Manchester City definitief de nieuwe club van de Borussia Dortmund-spits. De verwachting is dat hij de komende week wordt gepresenteerd.

Engelse media spreken van done deal: Haaland kiest voor Man City
© Pro Shots

Haaland is akkoord met de koploper van de Premier League over een lucratief meerjarig contract. De onderhandelingen tussen Manchester City en Borussia Dortmund zijn niet al te ingewikkeld, vanwege de transferclausule in het contract van de 21-jarige Noor. De onlangs overleden Mino Raiola had bij zijn komst in januari 2020 afgedongen dat hij in de zomer van 2022 voor zo'n 75 miljoen euro zou kunnen vertrekken.

Het maakte Haaland voor deze transferperiode één van de meest gewilde spelers ter wereld. Manchester City werd al langer genoemd als mogelijke bestemming, maar er waren meer kapers op de kust, zoals Real Madrid en Barcelona. Volgens onder meer The Athletic is de keuze nu gemaakt en wordt het Etihad Stadium de bestemming van Haaland.

De stap van Haaland naar Manchester City stond in de sterren geschreven. Hij is geboren in Leeds, omdat zijn vader Alf-Inge Haaland toen voor The Citizens speelde en groeide op als City-supporter. Alf-Inge Haaland zou zijn zoon ook geadviseerd hebben om naar de club van manager Pep Guardiola te vertrekken.

Bij City wordt Haaland in zekere zin de opvolger van Sergio Agüero. Toen de Argentijn afgelopen zomer vertrok, haalden de Engelsen geen nieuwe spits. Guardiola experimenteert dit seizoen volop met een valse nummer 9. In januari werd al wel Julian Álvarez gehaald, maar die maakt het seizoen nog af bij River Plate.

Voor Haaland komt er komende zomer dus een einde aan zijn periode bij Dortmund, waar hij in 88 wedstrijden liefst 85 keer wist te scoren. In Duitsland won hij één prijs: de DFB-Pokal in 2021.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.