Engelse jonkies zorgen voor vliegende WK-start tegen kansloos Iran

Engeland beleeft een droomstart van het WK in Qatar. In de eerste groepswedstrijd staat de ploeg van bondscoach Gareth Southgate al voor rust met 3-0 voor tegen een kansloos Iran.

Engeland
Engeland
6 - 2
Iran
Iran

De Engelsen speelden in het eerste halfuur helemaal niet zo groots, maar nadat de ban gebroken werd door een rake kopbal van Jude Bellingham (zie beelden hieronder), ging het opeens snel. Bukayo Saka maakte met een geweldige uithaal de 2-0 en Raheem Sterling tikte na een sprankelende aanval de derde Engelse treffer tegen de touwen.

Zo laten de jonkies zich zien bij Engeland. Bellingham (19) en Saka (21) horen sinds vandaag bij de drie jongste Engelse doelpuntenmakers op een WK ooit.

De eerste helft kreeg liefst veertien minuten extra speeltijd, wat alles te maken had met het uitvallen van de Iraanse doelman Alireza Beiranvand. Hij liep een hoofdblessure op, probeerde toch verder te gaan, maar moest de strijd uiteindelijk staken. Zijn vervanger, Hossein Hosseini, is dus al drie keer geklopt.