Engelse bond walgt van racisme richting penaltymissers

Reacties

Een deel van de Engelse aanhang heeft zichzelf van de slechtste kant laten zien voor, tijdens en na de EK-finale tegen Italië. Het ging voor de wedstrijd op Wembley al mis en ook na de desastreus verlopen penaltyserie maakten supporters het (online) dusdanig bont, dat de voetbalbond diep in de nacht met een statement kwam.

Engelse bond walgt van racisme richting penaltymissers
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

Engeland miste in de beslissende strafschoppenserie driemaal op rij: Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka konden keeper Gianluigi Donnarumma niet passeren vanaf elf meter. Al heel snel na de beslissende misser van Saka werd het trio op social media uitgemaakt voor van alles en nog wat. Racistische en discriminerende termen voerden in het gescheld de boventoon.

De FA zag zich genoodzaakt nog diep in de nacht met een statement te komen. Rond drie uur 's nachts trok de bond aan de rem. 'De FA veroordeelt met klem alle vormen van discriminatie en is geschokt door het online racisme dat op social media is gericht aan sommige spelers van Engeland. We kunnen het niet duidelijker maken dan te zeggen dat iedereen die achter zulk walgelijk gedrag staat niet welkom is om het team te steunen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Engelse voetbalbond roept tevens op tot de zwaarste straf voor de verantwoordelijken. Na de wedstrijd is bekendgemaakt dat de Britse politie zeker 49 mensen heeft aangehouden rondom de EK-finale. Voor de wedstrijd wilden fans zonder tickets naar verluidt het stadion binnendringen, de UEFA spreekt tegen dat dit gelukt is.

Om met een ietwat positieve noot af te sluiten: op de Instagram-pagina's van Rashford en Sancho zijn de topreacties louter positief en ondersteunend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.