Engelse basisploeg opnieuw gewijzigd: Saka keert terug

Reacties

Bukayo Saka (19) is ten opzichte van de kwartfinale tegen Oekraïne woensdagavond in de halve finale van het EK het nieuwe gezicht in de basisploeg van Engeland. De buitenspeler van Arsenal is tegen Denemarken de vervanger van Jadon Sancho.

Engelse basisploeg opnieuw gewijzigd: Saka keert terug
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Denemarken
Denemarken

Het weer laten starten van Saka is de enige wijziging die Gareth Southgate heeft doorgevoerd. De Engelse bondscoach kiest op papier opnieuw voor een 4-2-3-1-formatie, maar hij varieert tactisch graag en heeft daar ook het materiaal voor. Saka zou in tegenstelling tot Sancho ook als wingback kunnen fungeren als dat tactisch nodig is om de Denen te bestrijden.

Net als bij de 4-0 zege op Oekraïne vormen Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire en Luke Shaw de viermansdefensie, gesteund door Jordan Pickford onder de lat. Declan Rice en Kalvin Phillips fungeren als het centrale blok op het middenveld, met daarvoor Mason Mount als aanvallende middenvelder. Harry Kane en Raheem Sterling zijn naast Saka de andere aanvallers, waardoor Southgate wapens als Jack Grealish, Marcus Rashford en Sancho achter de hand houdt.

Saka keek toe tegen Oekraïne en was toen ook niet helemaal fit. Sancho mocht in die wedstrijd voor het eerst dit toernooi starten en de 21-jarige aanvaller die naar Manchester United vertrekt, speelde verdienstelijk.

Opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane.

De halve finale tussen Engeland en Denemarken begint woensdag om 21.00 uur op Wembley. De winnaar treft zondag in de finale Italië in hetzelfde decor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.