Engeland met dubbele cijfers naar WK, ongenaakbare Denen onderuit

Engeland heeft zich via een klinkende overwinning op San Marino verzekerd van een ticket voor het WK. Op aanvoerder Harry Kane stond andermaal geen maat. Zonder blikvanger Robert Lewandowski verslikte runner-up Polen zich in Hongarije, terwijl Denemarken de foutloze status verloor op bezoek bij Schotland.

San Marino
San Marino
0 - 10
Engeland
Engeland

Voorafgaand aan het uitduel met San Marino had Engeland alleen nog een theoretische kans om naast een WK-ticket te grijpen, maar de bezoekers gingen binnen het kwartier comfortabel aan de leiding dankzij doelpunten van Harry Maguire en Filippo Fabbra (eigen goal).

Daarna was het de beurt aan Harry Kane, die in een tijdsbestek van vijftien minuten liefst vier keer (!) scoorde (0-6). Met zijn 45ste, 46ste, 47ste én 48ste doelpunt in de nationale ploeg evenaarde de aanvoerder van Tottenham Hotspur Gary Lineker op de all-time topscorerslijst van de Engelsen.

Dubbele cijfers
Bij Engeland, waar Aaron Ramsdale (Arsenal) en Conor Gallagher (Crystal Palace) debuteerden, bekroonde Emile Smith Rowe zijn eerste basisplaats met een doelpunt (0-7). Ook Tyrone Mings maakte zijn eerste treffer voor de nationale ploeg. Via Tammy Abraham en Bukayo Saka haalde Engeland uiteindelijk de dubbele cijfers (0-10).

Polen
Polen
1 - 2
Hongarije
Hongarije

Polen trad tegen Hongarije aan zonder Robert Lewandowski. De topspits kreeg rust van bondscoach Paulo Sousa, die in de aanval koos voor Krzysztof Piatek en Karol Swiderski. Voormalig Ajacied Arkadiusz Milik startte ondanks het ontbreken van Lewandowski op de bank.

De Hongaren kwamen in de slotfase van de eerste helft brutaal op voorsprong door een doelpunt van Andras Schafer (0-1). Swiderski stelde na een uur spelen orde op zaken en schoot de Polen weer op gelijke hoogte (1-1), maar tien minuten voor tijd deelde Hongarije alsnog de genadeklap uit. Op aangeven van SC Cambuur-aanvaller Tamas Kiss zorgde Daniel Gazdag voor de winnende treffer (1-2).

Voor Polen had de nederlaag geen gevolgen. De ploeg van Sousa eindigt achter Engeland als tweede in de groep en meldt zich in maart in de play-offs om een WK-ticket.