Engeland jaagt op primeur tegen jongste bondscoach

Reacties

In Groep B hopen de Engelsen voor het eerst hun openingswedstrijd op een EK te winnen. Tegenstander is Rusland, het land met de jongste bondscoach bij het eindtoernooi in Frankrijk.

Engeland jaagt op primeur tegen jongste bondscoach

● Na het uit elkaar vallen van de Sovjet-Unie speelden Rusland en Engeland twee keer tegen elkaar. In de kwalificatiereeks in aanloop naar het EK van 2008 won Engeland in eigen huis (3-0), maar ook de Russen wonnen hun thuiswedstrijd (2-1).

● Engeland is voor de negende keer actief op een EK. Nog nooit wonnen de Engelsen hun openingswedstrijd (G4, V4).

Vier van de laatste zes Engelse goals op een EK kwamen tot stand uit een spelhervatting. Drie keer scoorden The Three Lions uit een corner, één keer uit een indirecte vrije trap.

● Engeland is het enige land dat alle EK-kwalificatiewedstrijden in aanloop naar het eindtoernooi won. Rusland pakte twintig punten in tien duels.

● Bij Rusland heeft de jongste bondscoach van dit EK de leiding. De 45-jarige Leonid Slutsky begint aan zijn eerste eindtoernooi als keuzeheer.

● Artem Dzyuba was direct betrokken bij de helft van de Russische goals in de kwalificatiecampagne. De aanvaller scoorde acht keer en leverde één assist af. Alleen Gareth Bale (Wales) en Zlatan Ibrahimovic (Zweden) hadden een groter aandeel in de productie van hun land in de kwalificatiereeks.

● De laatste twee openingswedstrijden van Rusland op een EK eindigden in 4-1. In 2008 was Spanje te sterk voor de Russen. Vier jaar later verloor Tsjechië het eerste duel van Rusland.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.