Engeland in rouw: Sir Bobby Charlton (86) overleden

Reacties

Sir Bobby Charlton is op 86-jarige leeftijd overleden. Charlton wordt gezien als een van de beste spelers aller tijden van Manchester United en won met Engeland het WK van 1966.

Engeland in rouw: Sir Bobby Charlton (86) overleden

Charlton droeg tussen 1956 en 1973 het shirt van Manchester United en groeide op Old Trafford uit tot clubicoon. De aanvallende middenvelder vormde een belangrijke spil in de selectie van manager Matt Busby, die in het seizoen 1957/58 werd getroffen door het noodlot. Op de terugweg van het Europa Cup I-duel met Rode Ster Belgrado crashte het vliegtuig in München. Dat kostte 23 van de 44 inzittenden het leven. Onder hen waren acht ploeggenoten van de toen twintigjarige Charlton.

Busby begon vervolgens met de opbouw van een nieuw United. Dat deed de legendarische manager op indrukwekkende wijze, want Charlton vierde met de Engelse topclub onder meer drie landskampioenschappen en eindzeges in de toernooien om de Europa Cup I en de FA Cup. Met Engeland won hij in 1966 in eigen land het wereldkampioenschap. 

Na het beëindigen van zijn carrière bleef Charlton liefst 39 jaar in diverse functies aan United verbonden. Drie jaar geleden werd bekend dat Charlton leed aan dementie. 'Zijn ongeëvenaarde staat van dienst, karakter en dienstbaarheid zullen voor altijd in de geschiedenis van Manchester United en het Engelse voetbal zijn gegrift. Zijn nalatenschap zal voortleven', meldt United in een statement.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.