'Engeland en Duitsland zien niets in revolutionair CL-plan'

Reacties

De Bundesliga en Premier League zien volgens Reinhard Rauball, de chef van de Duitse voetballiga (DFL), helemaal niets in een 'gesloten' Champions League, die volgens kwade tongen een laatste stap is naar een Super League.

'Engeland en Duitsland zien niets in revolutionair CL-plan'

Volgens Rauball kunnen de plannen van de ECA-top (de ECA is de belangenvereniging van clubs) leiden tot de 'vernietiging van nationale competities'. 'Als voorzitter van de Duitse competitie en ook van Borussia Dortmund kan ik voor de volle honderd procent zeggen dat we niet het pad willen bewandelen van de ECA', maakt Rauball duidelijk in gesprek met The Guardian.

'David Gill (de bestuurder die de FA vertegenwoordigt in het hoogste orgaan van de UEFA) denkt er precies hetzelfde over. De Duitse en Engelse competitie zijn hier dus tegen. Ik denk niet dat we zonder deze landen tot een oplossing kunnen komen.'

De besprekingen over een nieuwe opzet van de Champions League bevinden zich nog in een embryonaal stadium; het gaat dan ook over een structuur die pas in 2024 moet worden ingevoerd. Volgens verschillende berichten wil de ECA-top dat er meer poulewedstrijden komen: gedacht wordt aan een format van vier groepen met acht clubs. Dat zouden veertien speeldagen betekenen om te bepalen wie naar de knock-outfase doorstromen. Tevens komt er mogelijk een systeem van promotie/degradatie tussen de Champions League en Europa League. Met wellicht 24 Champions League-tickets die in het miljardenbal zelf kunnen worden afgedwongen ontstaat al snel iets dat lijkt op een gesloten competitie.

Amerikaans
Volgens Rauball bestaat er veel oppositie tegen deze plannen. 'Dit is echt een Amerikaanse competitievorm, een closed shop. In Europa hebben we juist de traditionele voetbalpiramide. De Bundesliga hebben we bijvoorbeeld stap voor stap opgebouwd en nu trekken we de meeste bezoekers in Europa. Als je zo'n piramide als de ECA ontwerpt, vernietigen we alle clubs.'

De ECA vergadert eind deze week verder over de plannen tijdens een bijeenkomst op Malta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.