Emotionele Younes vestigt aandacht op belangrijkere boodschap

Reacties

Eintracht Frankfurt maakte tegen Bayern München indruk. De Bundesliga-club deed zaterdag ook op een ander terrein van zich spreken.

Emotionele Younes vestigt aandacht op belangrijkere boodschap
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Amin Younes speelde zaterdag een hoofdrol in de superstunt van Eintracht Frankfurt. Zijn schitterende treffer bleek doorslaggevend tegen Bayern München. Maar uitbundig een feestje bouwen was er niet bij voor de voormalig Ajacied.

Younes toonde andermaal een shirt met daarop de naam Gökhan Saracoglu, een van de negen slachtoffers van een rechtsextremistische aanslag van Hanau. Een jaar geleden vond deze tragedie plaats in de gemeente in de buurt van Frankfurt. Met het T-shirt werd in de warming-up deze aanslag herdacht.

'We wilden niet alleen stilstaan bij de aanslag maar met de T-shirts ook de slachtoffers een gezicht geven', zei voorzitter Peter Fischer over de actie #saytheirnames. 'We wilden iedereen eraan herinneren dat niet vergeten betekent dat we het nooit meer mogen laten gebeuren. Opstaan tegen racisme, antisemitisme en homofobie, daar staat Eintracht voor.'

Younes vestigde na zijn goal extra aandacht op deze boodschap. 'We mogen het niet vergeten. Het raakte me weer toen ik vrijdag hoorde dat het al weer een jaar geleden was', zei de aanvaller na afloop over zijn gebaar na zijn goal. 'Het brengt de slachtoffers niet terug, maar hun naasten moeten weten dat we aan ze denken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De treffer was ook de kroon op zijn uitstekende wedstrijd. 'Het was het beste optreden van dit seizoen', zei trainer Adi Hütter over de aanvaller. Zijn treffer was bovendien ook goed voor een evenaring van een clubrecord uit 1977, toen ook in elf opeenvolgende Bundesliga-wedstrijden minimaal twee keer werd gescoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Younes
Meer over A. Younes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.