'Emotionele' Van Dijk ziet op tegen vertrek Klopp en Lijnders

Reacties

Virgil van Dijk ziet op tegen de laatste dag van zijn manager Jürgen Klopp bij Liverpool. De aanvoerder van de koploper van de Premier League heeft dat verteld in een interview met de Engelse commerciële zender ITV.

'Emotionele' Van Dijk ziet op tegen vertrek Klopp en Lijnders
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Sheffield United
Sheffield United

'Ik ben een heel emotioneel persoon en ik hou niet van afscheid nemen', begon de Nederlander zijn gesprek. 'Het wordt echt vreselijk, zeker nu ik captain ben, omdat ik waarschijnlijk ook een woordje moet doen. En ja, ik zie daar dus wel tegenop. Het zou het een stuk makkelijker zijn als we succesvol zijn', aldus Van Dijk. Die kaarten liggen gunstig: Liverpool nam zondag de leiderspositie over in de Engelse competitie en zit in Europa League bij de laatste acht.

Van Dijk benadrukte dat niet alleen Klopp aan zijn zwanenzang bezig is op Anfield, maar dat hetzelfde geldt voor nog wel meer mensen binnen Liverpool. Onder meer assistent Pepijn Lijnders heeft al aangekondigd dat hij Klopp zal volgen bij diens vertrek door de hoofduitgang van Anfield. 'Het is ook niet alleen the boss die vertrekt, maar er gaan nog meer mensen uit de technische staf weg. Het wordt een moeilijke dag', vindt de aanvoerder van de roodhemden én Oranje.

'We kunnen het op een mooie manier emotioneel maken door prijzen in de wacht te slepen. Als we de twee trofeeën winnen waar we nog om spelen, dan kunnen we van succes spreken. We moeten dat omarmen, we moeten ervan genieten', motiveert Van Dijk zijn troepen, die voor een belangrijke week staan. Donderdagavond komt Sheffield United naar Anfield, zondag wacht het uiterst beladen treffen met Manchester United op Old Trafford.

Van Dijk keek overigens al iets vooruit, want gaat na 6,5 jaar Klopp binnenkort een andere manager verwelkomen. De Bredanaar had wat adviserende woorden voor de opvolger van de immens populaire Duitser. 'Je moet de dingen op jouw manier doen, doen wat je denkt dat belangrijk is voor het team. Ik weet zeker dat de nieuwe manager dat zo zal voelen, maar als hij ergens advies bij nodig heeft zal ik hem dat zeker geven.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
5
Tottenham Hotspur
34
18
6
10
67-54
+13
60
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.