Lijnders vertrekt in kielzog van Klopp met vernieuwde ambitie

Reacties

Na het verrassende nieuws over het vertrek van Jürgen Klopp bij Liverpool is ook duidelijk geworden dat Pepijn Lijnders zich na dit seizoen gaat focussen op wat anders. Dit meldt Liverpool in het statement rondom het vertrek van Klopp.

Lijnders vertrekt in kielzog van Klopp met vernieuwde ambitie
© Pro Shots

'Assistent-manager Lijnders zal zijn functie ook neerleggen aan het einde van het seizoen, waarbij Lijnders graag zijn eigen carrière in het trainersvak wil voortzetten', schrijft de Engelse club.

Lijnders was jarenlang jeugdtrainer bij PSV, werkte ook bij FC Porto en schoof in 2014 door naar Engeland om daar jeugdtrainer te worden. Sinds de zomer van 2015 was hij assistent-trainer van Liverpool, met de club won hij de Champions League in 2019 en de Premier League een jaar later.

Tussen zijn Liverpool-jaren door stond Lijnders al eens op eigen benen, begin 2018 ging hij het avontuur aan bij NEC. Onder zijn leiding werden de Nijmegenaren derde in de Eerste Divisie, maar in de play-offs werd uiteindelijk verloren van FC Emmen. In mei 2018 werd Lijnders ontslagen bij NEC, waarna hij terugkeerde bij Liverpool en daar dus grote successen meemaakte.

VI sprak jaren geleden met Lijnders over zijn samenwerking met Klopp

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.