Emotionele Lewandowski verklaart zijn tranen na eerste WK-doelpunt

Reacties

Robert Lewandowski maakte zaterdag tegen Saoedi-Arabië zijn eerste WK-goal ooit en reageerde daar emotioneel op. Na de overwinning op de Saoedi's ging de 34-jarige captain van Polen dieper in op zijn tranen.

Emotionele Lewandowski verklaart zijn tranen na eerste WK-doelpunt
© Pro Shots
Polen
Polen
2 - 0
Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië

Lewandowski was tegen Saoedi-Arabië verantwoordelijk voor 2-0. Nadat de spits van Barcelona het net vond, liet hij zijn tranen de vrije loop. 'Hoe ouder ik word, hoe emotioneler ik word', zei Lewandowski. 'Ik ben me ervan bewust dat dit misschien wel mijn laatste WK kan zijn.'

'Als je voor de nationale ploeg speelt, moet je je concentreren op de resultaten, maar persoonlijk wil ik ook graag goede statistieken nastreven. Ik heb altijd willen scoren op een WK en mijn droom is uitgekomen', aldus de 136-voudig Pools international (77 doelpunten).

Bondscoach Czeslaw Michniewicz van Polen was niet verrast door de emotie bij Lewandowski na zijn doelpunt. 'Ik weet hoe sterk zijn wens was om te scoren, zeker na de vorige wedstrijd. Het hele team steunde Robert', vertelde Michniewicz, die Lewandowski in het eerste duel met Mexico een strafschop zag missen. Polen staat na twee wedstrijden op vier punten en sluit de groepsfase af tegen Argentinië.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.