Emotionele Koopmeiners zoekt naar woorden na krankzinnig slot

Een emotionele Teun Koopmeiners zocht direct na het krankzinnige treffen tegen Partizan Belgrado (2-2) naar woorden om zijn gevoel te beschrijven, maar de AZ-aanvoerder wist even niet waar hij het moest zoeken.

AZ
AZ
2 - 2
Partizan Belgrado

'Ja, ik weet even niet wat ik moet zeggen', vertelde de 21-jarige middenvelder in gesprek met FOX Sports. Bij rust keek zijn ploeg ietwat tegen de verhoudingen in tegen een 0-2 achterstand aan en stond het voor een moeilijke opgave tegen de Servische opponent. 'Het was misschien wel één van onze slechtste wedstrijden van het seizoen. Natuurlijk waren we boos op elkaar, maar tegelijkertijd bleven we erin geloven, want in de uitwedstrijd lukte het ook om een achterstand met tien man te boven te komen.'

Het gelijkspel werd voor de poorten van de hel weggesleept, besefte ook Koopmeiners. Twee minuten voor tijd stond het immers nog altijd 0-2 voor Partizan, terwijl aanvaller Myron Boadu ook nog eens met rood van het veld was gestuurd. Wat er daarna allemaal gebeurde kon Koopmeiners nauwelijks in woorden vatten. 'Ik weet niet eens hoe Ferdy (Druijf, red.) de 1-2 erin kopte, maar hij zat', vervolgde Koopmeiners. Even daarna was het wederom invaller Druijf die AZ naar de knock-out fase van de Europa League schoot.

'Daar ben ik nog steeds een beetje sprakeloos van', aldus een nog altijd geëmotioneerde Koopmeiners. Door het gelijkspel tegen Partizan mag AZ over twee weken met Manchester United gaan uitmaken wie groepswinnaar wordt. 'Dat was ons doel. Nog één mooi affiche te gaan', besloot de AZ-aanvoerder.