Emmen wil meer zien van Ebecilio en begroet twee oude bekenden uit Eredivisie

Reacties

FC Emmen is dinsdag met 27 spelers vertrokken naar het trainingskamp in Delden. Bij de selectie van de promovendus zitten vier proefspelers: Lorenzo Ebecilio, Ludek Vejmola, Edwin Gyasi en Mark Pabai.

Emmen wil meer zien van Ebecilio en begroet twee oude bekenden uit Eredivisie
© Pro Shots

Ebecilio en Vejmola trainen al langer mee in Emmen. Hun proefperiode is verlengd. De 27-jarige doelman en dertigjarige aanvaller maakten ook al hun officieuze debuut in oefenduels van de Emmenaren. Ebecilio heeft inmiddels al vijf treffers achter zijn naam in het tricot van de Drentse club. De voormalig Ajacied krijgt nu meer ruimte om zich te laten zien.

Edwin Gyasi en Mark Pabai zijn de nieuwe gezichten in Delden. Voor Gyasi betekent het na ruim zes jaar een – in ieder geval tijdelijke – rentree op de Nederlandse velden. De inmiddels 31-jarige aanvaller doorliep de academie van AZ en speelde in Nederland verder voor Telstar, De Graafschap, FC Twente, Heracles Almelo en Roda JC Kerkrade.

In 2016 begon Gyasi aan een wereldreis, die begon bij Aalesund. In Noorwegen kende hij een prima periode en groeide hij uit tot international van Ghana. Daarna speelde hij voor CSKA Sofia, Dallas FC, Samsunspor, Boluspor en Beitar Jerusalem. Bij die laatste club liep zijn contract deze zomer af, waardoor de rappe buitenspeler momenteel transfervrij is.

Pabai is opgeleid door FC Utrecht. Vorig jaar verruilde hij de Domstad voor PEC Zwolle. Daar kwam de rechtervleugelverdediger tot negen Eredivisie-optredens. Pabai kwam echter niet in de plannen van Dick Schreuder voor en dus lieten de Zwollenaren hem in januari vertrekken. Bij SPAL kwam hij het afgelopen half jaar tot slechts één kort invalbeurt. Pabai nog een contract tot medio 2024 in Italië.

In het najaar van 2021 sprak VI's Dave Aalbers nog met Lorenzo Ebecilio. Lees het bijzondere levensverhaal van de aanvaller op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.