PEC Zwolle schakelt door en neemt afscheid van tweetal

Reacties

Leandro Fernandes en Mark Pabai (foto) mogen PEC Zwolle deze maand nog verlaten. Het duo traint al sinds de winterstop niet meer mee met de groep en mag uitkijken naar een nieuwe werkgever.

PEC Zwolle schakelt door en neemt afscheid van tweetal
© Pro Shots

Fernandes trainde in de zomer al mee bij PEC, maar de club besloot de 22-jarige middenvelder toen geen aanbieding te doen. Toen de Zwollenaren half september kampten met personele problemen, werd Fernandes alsnog vastgelegd. De middenvelder, een oude bekende van toenmalig hoofdtrainer Art Langeler, kwam echter niet verder dan vier korte invalbeurten. PEC heeft hem nu laten weten dat hij mag vertrekken.

Hetzelfde geldt voor Pabai. De 21-jarige rechtsachter kwam in de zomer over van Jong FC Utrecht en tekende een contract tot medio 2023 met een optie op nog een jaar. Hij veroverde wel een basisplaats in Zwolle, maar kwam sinds de aanstelling van Schreuder nauwelijks meer aan spelen toe. De nieuwe trainer geeft op de rechtervleugel de voorkeur aan Eliano Reijnders, terwijl Sai van Wermeskerken ook steeds meer kan spelen. Voor Pabai is interesse uit Italië.

Daartegenover staat dat Maikel van der Werff (32) vermoedelijk snel aansluit. De ervaren verdediger traint mee in Zwolle en maakt een goede indruk op Schreuder. Van der Werff kwam de laatste jaren door blessureleed maar weinig aan spelen toe, maar Schreuder ziet in hem toch een welkome versterking.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.