Emmen tegen Go Ahead in roze shirts om aandacht te vragen voor teelbalkanker

Reacties

In samenwerking met hoofdsponsor EasyToys zal FC Emmen tegen Go Ahead Eagles over anderhalve week niet in het vertrouwde rood-wit aantreden, maar in een roze tenue. Dit doet de ploeg uit Drenthe om aandacht te vragen voor teelbalkanker.

Emmen tegen Go Ahead in roze shirts om aandacht te vragen voor teelbalkanker
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
2 - 2
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Die actie, gekoppeld aan de hashtag #CheckJeBallen, is bedoeld om mensen bewust te maken van het gevaar van teelbalkanker en om mannen aan te sporen om zichzelf regelmatig te checken. De speciale shirts zijn vanaf nu te koop, ook zullen er rond de wedstrijd tegen de ploeg uit Deventer roze sjaals te koop zijn. De wedstrijdshirts worden na afloop geveild, ten voordele van Stichting Zaadbalkanker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zaadbalkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen tussen 15 en 40 jaar, met ongeveer 800 diagnoses per jaar in Nederland. Mannen die er snel bij zijn, hebben een overlevingskans van meer dan 95%. Daarom is het belangrijk dat mannen zichzelf regelmatig checken. KWF Kankerbestrijding adviseert om dat na het douchen te doen, en te letten op een zwelling, knobbel, verharding of andere verandering.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.