Emmen steekt hand in eigen boezem: 'Verdedigden als kleine kinderen'

Fortuna Sittard kon vrijdag na de eerste helft al met een gerust hart achteroverleunen. Bij FC Emmen was er het besef dat het de nederlaag aan zichzelf te wijten had.

Fotuna-coach Kevin Hofland was uitermate gelukkig met de drie punten. Het spel stemde hem minder tevreden. Fortuna Sittard speelde in zijn ogen zeker niet z'n beste wedstrijd, maar was zeker in de eerste helft 'mega-effectief'. Daarin schuilde het verschil met de laatste weken.

Zoals de effectiviteit Fortuna Sittard aan de welkome punten hielp, zo was het beroerde optreden in defensief opzicht de kiem van de nederlaag van Emmen. Tot die conclusie kwam trainer Dick Lukkien ook na de 3-1 nederlaag bij Fortuna Sittard, dat na 45 minuten een comfortabele 3-0 voorsprong had genomen.

In de rust moesten verdedigers Keziah Veendorp en Andrej Lukic het ongenoegen van de coach ervaren. 'Ik wilde met die dubbele wissel laten zien dat hun ingrijpen van dermate niveau was dat ik dat niet kon accepteren', zei Lukkien na afloop tegen FOX Sports.

Met het ingevallen elan kon de schade niet meer worden gerepareerd. Emmen ontbeerde ook de juiste instelling. 'Het gif zit er normaal gesproken wel in bij ons. Gek dat het vandaag zoveel minder was.'

Anco Jansen was hard in zijn oordeel. De aanvoerder van FC Emmen achtte zijn ploeg in de eerste helft niet slechter dan Fortuna Sittard. 'Maar we verdedigden als kleine kinderen', aldus Jansen, die het al in de eerste minuut mis zag gaan. 'We keken alleen naar de bal, gaan het duel niet aan en dan zijn we alles kwijt. Als we zo bezig blijven, dan gaan we niet ver komen.'