Emmen-nestor Van der Vlag (41) aast op topnotering in uniek lijstje

Reacties

Peter van der Vlag is de veertig ruim gepasseerd, maar het ziet er naar uit dat de doelman ook na dit seizoen actief blijft voor FC Emmen. Daarmee houdt hij uitzicht op een hoge notering in de leeftijdsrecordlijstjes.

Emmen-nestor Van der Vlag (41) aast op topnotering in uniek lijstje

'Ik ben reserve, maar ik haal veel plezier en voldoening uit wat ik doe', vertelt Van der Vlag deze week in een interview met VI. 'De dag dat ik geen plezier meer heb, stop ik gelijk. Het moet natuurlijk qua niveau ook goed blijven gaan. Zolang alle jongens gelijk naar Kjell (Scherpen, red.) lopen als we een partijtje gaan doen, zit er iets verkeerd. Dan is het mooi geweest. Maar zoals ik me nu voel zeg ik: we gaan nog een jaartje door.'

Die wens van Van der Vlag wordt gedeeld door Emmen-trainer Dick Lukkien. 'Hij is een mentor voor Kjell en ook voor andere jongere spelers, daar ben ik heel blij mee. Dan maakt het voor mij niks uit dat hij al 41 is, want hij is in zijn rol gewoon heel waardevol voor de selectie.'

Van der Vlag is op De Oude Meerdijk derde doelman achter Scherpen en Dennis Telgenkamp. Eind dit jaar wordt de in Wildervank geboren keeper 42 jaar. Van der Vlag is al een van de oudste Eredivisie-debutanten aller tijden, doordat hij vier jaar geleden op een leeftijd van 37 jaar en 156 dagen namens FC Groningen zijn eerste minuten maakte op het hoogste niveau. Alleen Albert van der Sleen (37 jaar en 217 dagen, NEC) en Dieter Burdenski (39 jaar en 343 dagen, Vitesse) waren ouder ten tijde van hun Eredivisie-entree.

Indien Van der Vlag nu speelminuten zou maken voor Emmen, wordt hij de op vier na oudste Eredivisie-speler aller tijden. Komt de keeper volgend seizoen in actie, dan komt hij ook boven Sander Boschker te staan. Om kans te maken op het ultieme record van Jan Jongbloed moet Van der Vlag minimaal tot het seizoen 2022/23 blijven keepen.

De tien oudst ingezette spelers ooit in de Eredivisie:

Speler Club Leeftijd
Jan Jongbloed Go Ahead Eagles 44 jaar, 9 maanden, 14 dagen
Pim Doesburg PSV 43 jaar, 7 maanden en 3 dagen
Rob van Dijk FC Utrecht 43 jaar, 3 maanden, 21 dagen
Sander Boschker FC Twente 42 jaar, 6 maanden, 22 dagen
Albert van der Sleen NEC 42 jaar, 15 dagen
Raymond van der Gouw RKC Waalwijk 41 jaar, 1 maand, 8 dagen
Dieter Burdenski Vitesse 39 jaar, 11 maanden, 30 dagen
Jan Heintze PSV 39 jaar, 9 maanden, 8 dagen
Jan Mulder PEC Zwolle 39 jaar, 6 maanden, 7 dagen
Frans Thijssen Vitesse 39 jaar, 4 maanden, 24 dagen

Lees in de nieuwe VI het hele verhaal met Peter van der Vlag en Kjell Scherpen, het bijzondere keepersduo van FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.