Emmen wil door met boomlange tienerdoelman Scherpen

Reacties

FC Emmen is met Kjell Scherpen in gesprek over de verlenging en opwaardering van zijn contract. De doelman beleefde in de eerste seizoenshelft zijn grote doorbraak bij de promovendus.

Emmen wil door met boomlange tienerdoelman Scherpen

Emmen wil Scherpen daarvoor belonen in de vorm van een verbeterd contract. Anderzijds hoopt het zijn toekomstige onderhandelingspositie te verstevigen. De 2.04 meter lange doelman wordt al enige tijd gevolgd door clubs uit binnen- en buitenland. 'Er zijn een paar gesprekken geweest tussen Kjell en de club', bevestigt trainer Dick Lukkien. 'Ik denk dat het voor Kjell goed zou zijn om na dit seizoen minimaal nog een jaar bij Emmen te keepen. Daar wordt hij alleen maar beter van.'

De nog altijd pas achttienjarige Scherpen won in de voorbereiding op dit seizoen de concurrentiestrijd van toenmalig aanvoerder Dennis Telgenkamp. De geboren Emmenaar beleefde vervolgens een droomentree op het hoogste niveau, met een doorslaggevende rol tijdens de 1-2 zege op ADO Den Haag op de eerste speeldag. Hij vestigde in dat duel bovendien een record als jongste doelman met een basisplaats in de Eredivisie deze eeuw.

Scherpen behield zijn positie onder de Emmense lat, ondanks een mindere fase later in de eerste seizoenshelft tegen onder meer Fortuna Sittard (3-3) en PSV (6-0). Zijn ontwikkeling werd bovendien beloond met een eerste oproep voor Oranje Onder-19. Tegen de leeftijdsgenoten van Bosnië-Herzegovina en de Faëroër hield Scherpen de nul. Tijdens het laatste uitduels van de eerste seizoenshelft was Scherpen tegen Vitesse (1-1) en FC Groningen (1-2) een van de belangrijkste Emmen-spelers.

Momenteel ligt Scherpen nog tot 2020 vast bij Emmen, waar hij vorig seizoen op zeventienjarige leeftijd al in het eerste elftal debuteerde en de hele jeugdopleiding doorliep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.