Emmen baalt ondanks ontsnapping: 'Geen felicitatie waard'

FC Emmen ontsnapte op de valreep aan een nederlaag tegen Sparta Rotterdam. Toch overheerst de teleurstelling in het Drentse kamp over de gemiste kans.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
Sparta Rotterdam

Michael Verrips was zich na afloop meer dan bewust van zijn blunder. 'Ik weet niet hoe dit fout kon gaan. Ik ben wel heel teleurgesteld in mijn eigen prestatie. Dit mag me gewoon niet overkomen', zei de goalie die zich 0-1 van Sparta mocht aanrekenen.

Door de gruwelijke blunder dreigde FC Emmen met lege handen achter te blijven. Een strafschop in de blessuretijd bood soelaas, al was er in het Drentse kamp geen reden voor een feestje.

'Dit is geen felicitatie waard', zei Michael de Leeuw, die de penalty benutte. 'Natuurlijk zijn we opgelucht door het punt in de laatste minuut, maar ik juichte niet eens na mijn goal.'

In de ogen van de aanvaller had er meer ingezeten. 'We zijn volledig de baas geweest. Sparta verdedigde goed, maar wij waren volledig dominant. Dan kom je zo klote achter en komen zij nog beter in het spelletje waar ze goed in zijn. Een punt is beter dan geen punt, maar het hadden er drie kunnen én moeten zijn.'

Emmen-trainer Dick Lukkien had vergelijkbare woorden. 'Het is gek om nu blij te moeten zijn met een punt, na een wedstrijd waarin we werkelijk in alles beter dan Sparta zijn geweest.'