Blunderende Verrips ziet Emmen diep in extra tijd punt pakken

Sparta Rotterdam heeft op bezoek bij hekkensluiter FC Emmen de overwinning uit handen gegeven. Michael Verrips zal de wedstrijd graag snel willen vergeten.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
Sparta Rotterdam

Kort voor rust maakte Verrips een enorme blunder, waardoor Sparta eigenlijk volledig vanuit het niets op voorsprong kwam. De doelman van FC Emmen zag Laros Duarte van grote afstand schieten en kreeg de bal recht op zich af, maar waar de bal een makkelijke prooi voor Verrips zou moeten zijn, zorgde zijn ketser ervoor dat er bij rust een 0-1 stand op het scorebord stond aan De Oude Meerdijk.

De van Sheffield United gehuurde Verrips, die ooit tot één officiële wedstrijd kwam namens Sparta, maakte de laatste weken juist een uitstekende indruk bij Emmen. In de beginfase van de tweede helft liet de doelman zien dat de hekkensluiter wel degelijk op hem kon bouwen. In een tijdsbestek van een minuut had hij twee uitstekende reddingen in huis, waarmee hij Mario Engels en Laros Duarte van scoren hield.

Na een klein uur stond de paal de gelijkmaker van Michael de Leeuw in de weg en in de 73ste minuut redde Sparta-doelman Maduka Okoye uitstekend op een vrije trap van Caner Cavlan. Emmen was een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar deze leek uit te blijven. Diep in de extra speeltijd kwam de 1-1 er achter alsnog na hands van Adil Auassar. Op advies van de VAR kwam er een strafschop, die door De Leeuw werd binnengeschoten.