Emery start opbouw van 'nieuw' Arsenal met komst Lichtsteiner

Reacties

Arsenal heeft de eerste versterking sinds Unai Emery manager is geworden van de club binnen. Stephan Lichtsteiner komt transfervrij over van Juventus.

Emery start opbouw van 'nieuw' Arsenal met komst Lichtsteiner

De Zwitserse rechtsback speelde sinds 2011 in dienst van Juventus, maar beschikte over een aflopend contract. Lichtsteiner (34) moet de selectie van de nodige ervaring voorzien. 'Hij is een speler met geweldige kwaliteiten en een positieve instelling. Hij maakt ons beter, zowel op als buiten het veld', stelt Emery op de website van Arsenal.

Voor Lichtsteiner was de keuze om voor Arsenal te spelen snel gemaakt. 'Er is een mooi project gaande hier. Een project om terug te keren naar de Champions League. Het is moeilijk om een club als Arsenal niet in dat toernooi te zien spelen.'

Arsenal eindigde dit seizoen als zesde in de Premier League, waardoor de club volgend seizoen in de Europa League speelt. Ook vorig seizoen ontbrak de formatie uit Londen in het miljardenbal. In de halve finale van de Europa League werd Arsenal uitgeschakeld door Atlético Madrid, de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Na dit seizoen nam manager Arsène Wenger afscheid van de club. Hij stond 22 jaar aan het roer bij Arsenal.

Naar verwachting wordt Lichtsteiner niet de enige ervaren versterking voor de achterste linie van Arsenal. The Gunners zijn ook druk bezig met de komst van Sokratis Papastathopoulos, die nu nog onder contract staat bij Borussia Dortmund.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.