Emery rekent op nog veel meer 'sexy voetbal' van magische Özil

Reacties

De masterclass van Mesut Özil maandagavond zal niet snel vergeten worden in Noord-Londen. Met misschien wel zijn beste optreden in het shirt van Arsenal hielp de nummer tien The Gunners aan de tiende zege op rij. Manager Unai Emery verwacht nog meer van zijn spelmaker.

Emery rekent op nog veel meer 'sexy voetbal' van magische Özil

Alleen al het spel van Özil maakte het de moeite waard om naar het Premier League-treffen tussen Arsenal en Leicester te kijken. Door subtiel via de binnenkant van de paal af te werken uit een voorzet van Héctor Bellerín hielp de aanvallende middenvelder Arsenal aan de gelijkmaker. Bij de tweede Arsenal-goal zorgde hij met een splijtende steekpass voor de voorassist en het hoogtepunt was de aanval die voorafging aan de 3-1. Leicester werd daarbij volledig weggespeeld en Özil behield na een combinatie met Alexandre Lacazette de rust om met buitenkant links Pierre-Emerick Aubameyang een niet te missen kans te gunnen.

Özil, die bij afwezigheid van een paar geroutineerde spelers de captain was, sprak na afloop alleen via Twitter. 'Volgens mij hebben we aardig wat sexy voetbal gespeeld vanavond. Ik ben trots om captain van dit team en deze club te zijn', haalde hij de door Ruud Gullit geïntroduceerde term aan.

Arsenal verloor zijn eerste twee Premier League-wedstrijden van het seizoen nog, tegen respectievelijk Manchester City en Chelsea. Sindsdien is het elftal van Unai Emery ongeslagen in de verschillende competities. De opvolger van Arsène Wenger bezet met zijn team nu de vierde plaats in de Premier League.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De Spanjaard benadrukte na afloop van de zege op Leicester tegenover de Engelse pers dat iedereen vooral kalm moet blijven. 'We moeten aan het eindresultaat denken. We moeten hard blijven werken, zodat we beter worden en tactische dingen vinden om nog beter te presteren', aldus Emery, die over Özil het volgende zei: 'We eisen veel variatie van de spelers en Özil speelde sterk. We blijven hem pushen en zullen veel van hem blijven eisen. Volgens mij kan hij iedere wedstrijd met deze toewijding spelen, of hij nu captain is of niet.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.