Emery neemt als dankbaar man afscheid van Arsenal

Reacties

Met veel lof voor de club, medewerkers en fans heeft Unai Emery afscheid genomen van Arsenal. De manager werd vrijdag ontslagen na aanhoudende slechte resultaten.

Emery neemt als dankbaar man afscheid van Arsenal
© Pro Shots

In een brief op de clubwebsite spreekt Emery over het Arsenal-gevoel. 'Het was een eer om de coach van Arsenal te zijn. Ik wil de fans vanuit het diepst van mijn hart bedanken, door jullie heb ik de grootsheid van Arsenal kunnen ervaren.'

Arsenal bleef onder Emery zonder zege in zijn laatste zeven officiële duels, de slechtste serie in ruim 25 jaar. In de Premier League staat de ploeg slechts achtste, met negentien punten minder dan lijstaanvoerder Liverpool. Emery trad in de zomer van 2018 aan als opvolger van Arsène Wenger, maar is na nog geen anderhalf jaar dus alweer vertrokken.

'Ik had niets liever gewild dan betere resultaten bereiken voor jullie', aldus de coach die vorig seizoen de finale van de Europa League verloor van Chelsea. 'Het laatste anderhalf jaar stond vol van emoties, mooie en bittere momenten, maar er is geen dag voorbij gegaan zonder dat ik me bedacht hoe gelukkig ik mezelf mag prijzen dat ik voor deze club mocht werken.'

Arsenal heeft Fredrik Ljungberg aangesteld als interim-hoofdtrainer. De Zweedse oud-speler van de club was als een van de assistenten van Emery al verbonden aan Arsenal. De clubeigenaar heeft inmiddels al laten weten dat de zoektocht naar een nieuwe manager in gang is gezet.

Hoe nu verder bij Arsenal: Wenger-invloeden of op Italiaanse koers?
Bekijk hier al onze video's
Meer Unai Emery
Meer over Unai Emery
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.