Elia sluit terugkeer naar Twente niet uit en heeft trainersambities

Reacties

Eljero Elia zal zijn aflopende contract bij Istanbul Basaksehir niet verlengen en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Daarbij sluit hij een terugkeer naar FC Twente, de club waar hij naar eigen zeggen zijn gelukkigste periode als profvoetballer kende, niet uit.

Elia sluit terugkeer naar Twente niet uit en heeft trainersambities
© Pro Shots

De 33-jarige Elia speelde tussen 2007 en 2009 voor Twente en kwam via Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton en Feyenoord in 2017 in Turkije terecht. Bij Istanbul Basaksehir was Elia dit seizoen basisspeler, maar toen de aanvaller aangaf dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen, belandde hij op de tribune.

Aan Bureau Sport vertelt Elia dat hij zelfs geen salaris meer ontvangt van Basaksehir, dat de competitie zaterdag hervat met een thuiswedstrijd tegen Alanyaspor. De kans dat Elia zal meedoen, is minimaal. 'Ik probeer gewoon fit te blijven, blijf keihard trainen en ga er alles aan doen om kampioen te worden', zegt de aanvaller, die in stijl afscheid wil nemen.

Wat er vervolgens gaat gebeuren, is nog niet bekend. Elia laat alle opties open en sluit daarbij een terugkeer naar Twente niet uit. 'Zoals ik geen enkele club in Nederland uitsluit, maar Twente is voor mij wel heel speciaal', zegt de aanvaller. 'Ik sta voor alles open. Over een maandje ben ik transfervrij en dan zie ik wel wat ik ga doen.'

Elia bewaart enkel goede herinneringen aan zijn tijd in Enschede. 'Er werd toen nog niets van je verwacht', legt hij uit. 'Ik speel altijd wel onbevangen, maar toen nog even extra. Je wilde laten zien wat je kon en de mensen amuseren. Nu is het: oja, dat wisten we al, dat kan hij.'

Bij een mogelijke terugkeer in Nederland wil Elia wel alvast iets vastleggen voor de toekomst. 'Als ik naar Nederland ga wil ik in ieder geval vastleggen dat ze me gaan helpen met mijn trainersdiploma. Ik wil graag jeugdtrainer worden', verklapt de vleugelflitser zijn ambities.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Elia
Meer over E. Elia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.