Elia maakt op fraaie wijze eerste seizoenstreffer in Turkije

Eljero Elia heeft zich laten zien bij Istanbul Basaksehir. De 31-jarige aanvaller was trefzeker in de 2-0 overwinning van zijn club tegen Kasimpasa.

Basaksehir kende een teleurstellend slot van 2018, maar is het huidige kalenderjaar wel goed begonnen. Afgelopen week werd er met 2-4 gewonnen van Trabzonspor en ook tegen Kasimpasa ging het goed. In de 42ste minuut opende Edin Visca de score op aangeven van Robinho.

Halverwege de tweede helft kwam Elia in het veld voor Arda Turan en elf minuten later was het al raak. De Nederlander kreeg de bal van Visca en stiftte hem met heel veel gevoel over de uitstormende doelman Ramazan Kose heen: 2-0. Daarmee besliste Elia ook direct de wedstrijd.

Istanbul Basaksehir doet daarmee uitstekende zaken in de Turkse titelstrijd. De voorsprong op naaste belager Galatasaray bedraagt nu zes punten. Voor Elia was het pas zijn eerste treffer in de competitie dit seizoen. De dertigvoudig international komt - mede door blessureleed - dit seizoen minder in actie bij de koploper.

In een uitgebreid interview met VI sprak Elia zich onlangs uit over zijn ambities. 'Ik wil kampioen worden met Basaksehir en dan terug naar Feyenoord om het daar ook wéér te worden en Nederland nog een keer de echte Eljero Elia te laten zien.'