Elia en Werder incasseren bij Augsburg weer nederlaag

Eljero Elia heeft met Werder Bremen vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij FC Augsburg: 3-1. De thuisploeg, met Paul Verhaegh zoals gewoonlijk als aanvoerder in de basis, verliet door de zege de laatste plaats.

Elia had voorafgaand aan het treffen al de wens uitgesproken eindelijk weer eens te scoren. Zijn laatste competitiedoelpunt dateert van 17 december 2010; namens Hamburger SV opende hij de score tijdens het met 1-2 gewonnen duel bij Borussia Mönchengladbach. Bij Werder Bremen wachtte de aanvaller al 461 minuten op een doelpunt. Vanavond kwamen daar 62 minuten bij voordat Elia teleurgesteld naar de kant werd gehaald.

Op het moment van de wissel van de Nederlander stond het al 2-1. Tobias Werner was na twee minuten al trefzeker op aangeven van Verhaegh. Een vrije trap van de Belg Kevin De Bruyne betekende na negentien minuten de gelijkmaker. Niet lang daarna was het Stephan Hain die weer voor vreugde zorgde bij het thuispubliek.

Omdat Daniel Baier halverwege de tweede helft met de 3-1 de wedstrijd van de laatste spanning ontdeed, kon Augsburg rustig richting eindsignaal spelen. De eerste seizoenzege betekent dat Augsburg, bij wie ook Marcel de Jong (ex-Roda JC) en Ragnar Klavan (ex-Heracles Almelo en AZ) in de basis stonden en Gibril Sankoh negentig minuten op de bank zat, de laatste plaats verlaat. Werder Bremen is twaalfde en moet vrezen voor een verdere duikeling in het klassement. Foto: VI Images