Elia en co verpesten Fenerbahçe-debuut Janssen

Reacties

Fenerbahçe heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Istanbul Basaksehir won op de valreep met 2-3. Vincent Janssen debuteerde bij de Turkse topclub.

Elia en co verpesten Fenerbahçe-debuut Janssen

Eljero Elia was namens Istanbul Basaksehir de enige Nederlander die aan de wedstrijd begon. Janssen, die op de slotdag van de Turkse transferperiode op huurbasis overkwam van Tottenham Hotspur, begon op de bank bij Fenerbahçe. Robin van Persie kampt met een knieblessure die hij opliep in de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Frankrijk (4-0).

Fenerbahçe keek al na een half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Joseph Attamah opende de score en Emmanuel Adebayor verdubbelde de marge. Nog voor het einde van de eerste helft deed Nabil Dirar iets terug voor de thuisploeg: 1-2. Na ruim een uur bracht trainer Aykut Kocaman Janssen in de ploeg voor Mauricio Isla.

De Nederlandse spits zag Martin Skrtel in de slotfase voor de gelijkmaker zorgde, maar door Janssen werd de treffer nog bijna afgekeurd. Via de knie van verdediger Gaël Clichy van Istanbul Basaksehir belandde de bal in het doel en de scheidsrechter dacht dat ook Janssen, die zich in buitenspelpositie bevond, de bal nog toucheerde. Na overleg met zijn assistenten kende hij de goal toch toe: 2-2.

Toch ging Fenerbahçe nog onderuit. Kerim Frei, die inviel voor Elia, slalomde langs de defensie van de thuisploeg en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak in de verre hoek: 2-3. Fenerbahçe blijft daardoor op vijf punten staan, terwijl Istanbul Basaksehir al negen punten heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.