Elftal van de Week: PEC-duo blinkt wéér uit, Hahn debuteert

Reacties

In het Elftal van de Week van speelronde 16 in de Eredivisie is er een plek ingeruimd voor Warner Hahn. Hetzelfde geldt voor Ryan Thomas en Kingsley Ehizibue, die namens PEC Zwolle opnieuw uitblonken. ADO Den Haag is hofleverancier, Ajax vaardigt (ook) twee spelers af. De rest van de elf namen is goed verdeeld over de clubs. 

Elftal van de Week: PEC-duo blinkt wéér uit, Hahn debuteert

ADO won woensdagavond in een knappe comeback met 3-2 van Roda JC. Lex Immers en Sheraldo Becker waren daarin doorslaggevend met respectievelijk twee goals en twee assists. Het leverde Immers al de uitverkiezing Speler van de Week op. Tom Beugelsdijk completeert het Haagse drietal in het Elftal van de Week.

Ehizibue en Thomas zijn de gelukkigen namens Zwolle, dat met 1-1 gelijkspeelde in de Eredivisie-kraker tegen AZ. Laatstgenoemde was de absolute uitblinker, Ehizibue stond – zoals wel vaker dit seizoen – opnieuw zijn mannetje. Dat deden Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech namens Ajax in het belangrijke duel met Excelsior ook. Door het puntenverlies van de concurrentie en een overwinning op de Kralingers (3-1) liepen de Amsterdammers in op koploper PSV. Ziyech was eindelijk trefzeker uit een vrije trap, De Ligt was het slot op deur achterin bij Ajax.

In het Elftal van de Week wordt De Ligt naast Beugelsdijk en Ehizibue achterin vergezeld door keeper Hahn, die een sta-in-de-weg was tegen zijn ex-club Feyenoord. Mede hierdoor speelde SC Heerenveen knap gelijk in De Kuip: 1-1. De 3-4-3-formatie wordt gecompleteerd door Fredrik Midtsjø (AZ), Gyrano Kerk (FC Utrecht) en Oussama Assaidi. De Noorse aanwinst heeft zich gauw ontpopt tot vaste waarde in Alkmaar en Kerk was namens FC Utrecht beslissend tegen VVV-Venlo (0-1). Assaidi (FC Twente) legde in zijn eentje NAC Breda over de knie: 1-2.

Elke week wordt er plek ingeruimd voor elf namen die goed speelde in het afgelopen voetbalweekend. Niet iedereen haalt het Elftal van de Week, waardoor na elke speelronde ook de rubriek Eredivisie op Rapport (onderaan het bericht te zien) wordt opgemaakt. In het rapport staan alle rapportcijfers van spelers die in een speelronde minimaal dertig speelminuten maakte. Thomas staat bovenaan in het algemeen klassement van alle spelers in de Eredivisie. De Nieuw-Zeelander heeft gemiddeld het hoogste rapportcijfer. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.