Elftal van de Week: glansrollen Boëtius en jongeling Van den Berg

Reacties

Jean-Paul Boëtius is een van de aanvallers in het Elftal van de Week van speelronde 29. De linksbuiten van Feyenoord kampte eerder dit seizoen met een vormcrisis en verloor zijn basisplaats, maar toonde zondag tegen Excelsior (5-0 zege) weer in vorm te zijn. Ook jongeling Sepp van den Berg is een van de uitverkorenen, in het elftal dat PSV als hofleverancier heeft.

Elftal van de Week: glansrollen Boëtius en jongeling Van den Berg

Voor de zestienjarige Van den Berg was het pas zijn derde Eredivisie-wedstrijd, maar met zijn goede optreden droeg hij bij aan het beteugelen van de Sparta-aanval (2-0). In de achterhoede wordt de jonge PEC-verdediger vergezeld door Ron Vlaar en Konstantinos Tsimikas. Vlaar won met de Alkmaarders bij ADO Den Haag met 0-3 en de Griekse linksback haalde mede de schijnwerpers door een schitterende omhaal tegen FC Utrecht (3-2). Op doel is gekozen voor Ajacied Andre Onana, die zijn ploeg in de race hield op bezoek bij FC Groningen, dat in de slotfase tegen tien Amsterdammers moest buigen (1-2).

Op het middenveld van het fictieve elftal is vol voor de aanval gekozen, aangezien Hirving Lozano en Alireza Jahanbakhsh de flanken bestrijken. Beiden gooien ook hoge ogen in het algemene klassement. De as van het middenveld wordt bezet door Tonny Vilhena en Marco van Ginkel. Vilhena en Van Ginkel maakten dit weekend respectievelijk hun tiende en dertiende goal van het seizoen.

In de voorhoede was het passen en meten, maar kregen behalve Boëtius centrumspitsen Luuk de Jong en Dani Schahin een eervolle vermelding. De Jong werd tevens verkozen tot Speler van de Week.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.