Elftal van de Week: geen spelers van Ajax en PSV na verhitte topper

Reacties

FC Emmen, Feyenoord en Sparta Rotterdam zijn de gedeelde hofleveranciers van VI's Elftal van de Week. Ajax en PSV ontbreken allebei na een verhitte topper zonder echte uitblinkers.

Elftal van de Week: geen spelers van Ajax en PSV na verhitte topper
© Pro Shots

PSV was zondag met 1-2 te sterk voor Ajax in de Johan Cruijff Arena, maar de cijfers aan Eindhovense kant waren niet hoog genoeg voor een vermelding in het Elftal van de Week. Doelman Walter Benítez (7) moet voorrang verlenen aan FC Volendam-collega Filip Stankovic, die een 7,5 kreeg voor het voorkomen van diverse tegengoals tegen Feyenoord (0-2). Ook doelpuntenmakers Érick Gutiérrez (7) en Luuk de Jong (7) zagen in hun linies andere spelers hogere cijfers krijgen.

Zo vormen Feyenoord-aanvaller Danilo (7,5) en Sparta Rotterdam-aanvaller Tobias Lauritsen (8) de voorhoede. Danilo maakte in Volendam zijn achtste competitiegoal van het seizoen en was de aangever bij de prachtige 0-2 van Sebastian Szymanski (foto), die met een 7,5 ook het Elftal van de Week haalde. En Lauritsen scoorde zaterdag twee keer tegen Vitesse (0-4). Behalve de Noorse spits staat ook Sven Mijnans (7,5) namens Sparta in het Elftal van de Week.

Centraal op het middenveld was er geen plek voor Gutiérrez. Taylor Booth (8) en Lasse Schöne (7,5), allebei trefzeker voor hun clubs FC Utrecht en NEC, troeven de Mexicaan af. Aan hun zijde staat ook VI's Speler van de Week Iliass Bel Hassani, die na een 8 kreeg na de 3-1 overwinning van RKC Waalwijk tegen AZ. Het elftal wordt compleet gemaakt door FC Twente-linksback Gijs Smal (7,5) en FC Emmen-verdedigers Miguel Araujo (7) en Mohamed Bouchouari (7,5).

elftal van de week - speelronde 13

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.