Elftal van de Week: Feyenoorders en Ajacieden staan na helse Klassieker op

Reacties

Het laatste VI Elftal van de Week van dit kalenderjaar bestaat op liefst zeven uit spelers van Ajax en Feyenoord, die daar afgelopen zondag door een zeer teleurstellende Klassieker nog geen enkele aanspraak op konden maken. De Rotterdammers zijn met vier spelers hofleverancier. Met twee spelers is ook AZ goed vertegenwoordigd.

Elftal van de Week: Feyenoorders en Ajacieden staan na helse Klassieker op
© Pro Shots

AZ won dinsdagavond met 1-0 van FC Groningen, dankzij een prachtig doelpunt van Jesper Karlsson. Samen met Owen Wijndal zorgt hij voor het Alkmaarse aandeel in het VI Elftal van de Week over speelronde achttien. Karlsson werd maar net verkozen boven Magnus Mattsson, die NEC met zijn winnende goal aan de drie punten hielp tegen Willem II (0-1).

Feyenoord won woensdag met 0-3 van SC Heerenveen en Marcos Senesi, Guus Til, Orkun Kökçü en Bryan Linssen lieten zich in Friesland van hun beste kant zien. Datzelfde deden Ajacieden Devyne Rensch, Daley Blind en Antony later op de avond tegen Fortuna Sittard (5-0 zege). Ajax hoopte met deze overwinning als koploper 2022 in te gaan, maar werd donderdag toch weer ingehaald door PSV, dat Go Ahead Eagles versloeg. Phillipp Mwene opende de score in de 2-0 overwinning en vertegenwoordigt de winterkampioen in het VI-elftal.

De beste speler in de midweekse speelronde was Vitesse-doelman Jeroen Houwen, die met een aantal uitstekende reddingen voorkwam dat hekkensluiter PEC Zwolle toch met een vrolijk gevoel de kerstdagen in kon gaan (1-0). Houwen staat dan ook in het VI-elftal tussen de palen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.