Minimalistisch Vitesse geeft noodlijdend PEC nieuwe tik

Reacties

Vitesse heeft dinsdagavond de eerste seizoenshelft afgesloten door op eigen veld hekkensluiter PEC Zwolle nipt te verslaan. Loïs Openda werd de matchwinner en tilde de Arnhemmers naar een voorlopige vierde plaats op de ranglijst. 

Minimalistisch Vitesse geeft noodlijdend PEC nieuwe tik
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Een immens gat van 24 punten en dertien plaatsen scheidden Vitesse en het in sportieve nood verkerende PEC Zwolle voorafgaand aan de onderlinge ontmoeting. Vooral voor PEC Zwolle een duel van belang, doordat het inmiddels zeven punten achterstand heeft op plaats zestien. Die positie geeft recht op play-offs voor promotie en degradatie.

Vitesse-trainer Thomas Letsch koos dinsdagavond voor vier wijzigingen ten opzichte van het gelijke spel tegen Sparta, van afgelopen weekend. Thomas Buitink, Patrick Vroegh, Dominik Oroz en Million Manhoef startten om verschillende redenen niet. Riechedly Bazoer, Eli Dasa, Matus Bero en Loïs Openda deden dat wel. Bij PEC koos oefenmeester Dick Schreuder voor één wissel. Rav van den Berg begon op de bank, terwijl Mustafa Saymak in de basis begon.

Overigens was Schreuder aan het begin van het seizoen nog assistent van Letsch. Na het ontslag van PEC-trainer Art Langeler werd hij echter aangesteld in Zwolle. Daarbij was het de 250ste wedstrijd van zijn aanvoerder, Bram van Polen, in de eredivisie. Terwijl assistent-scheidsrechter Sander van Roekel zijn laatste officiële wedstrijd begeleidde. De grensrechter was jarenlang secondant van Björn Kuipers, tot en met de EK-finale afgelopen zomer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Zwollenaren deden goed mee in de eerste helft. En het was juist de teruggekeerde Saymak die op slag van rust het naar adem happende PEC lucht leek te verschaffen. Na een uitstekende counter werd de kleine middenvelder bediend door Mees de Wit en schoot hij onberispelijk raak. De Wit had echter een fractie buitenspel gestaan, waardoor de festiviteiten gestaakt dienden te worden.

Openda
Waar het één minuut voor rust geen prijs was, was dat één minuut na rust wel het geval. Maar dit keer voor Vitesse. Openda strafte namens de Arnhemmers slordig balverlies af en schoot zijn tiende van het seizoen binnen. De aanvaller had even later ook zijn elfde op de schoen, maar stuitte op doelman Kostas Lamprou. 

In de tweede helft was het beste nieuws voor PEC Zwolle de rentree van Pelle Clement. Hij keerde na vier maanden blessureleed terug in de ploeg. Hoewel de gasten namelijk op basis van het veldspel vrijwel gelijkwaardig aan Vitesse waren, deden de schaarse mogelijkheden de thuisploeg nooit pijn. Dat terwijl de ploeg van Letsch zich nauwelijks inspande. Daardoor blijft PEC onderaan bungelen en zal het de winterstop ingaan met een gat van tenminste zeven punten op de veiligere plaatsen.

Vitesse Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.