PSV gaat de winterstop in als koploper van de Eredivisie. De Eindhovenaren waren donderdagavond in eigen huis een maatje te groot voor Go Ahead Eagles.

PSV
PSV
2 - 0
Go Ahead Eagles

Eind september had PSV in Deventer grote moeite met Go Ahead. Marco van Ginkel werd toen in de slotminuten alsnog de matchwinner. Coach Roger Schmidt noemde de promovendus toen nog 'de beste tegenstander tot nu toe'. De return in het Philips Stadion kostte PSV beduidend minder moeite.

Al binnen negen minuten lag de 1-0 erin. Phillipp Mwene kreeg de bal van Érick Gutiérrez, kwam naar binnen en plaatste hem vanaf randje zestien in de verre hoek. Zo was de Oostenrijkse vleugelverdediger voor het derde Eredivisie-duel op rij trefzeker.

PSV was veel sterker dan Go Ahead en liet na om voor rust verder afstand te nemen. Mario Götze, Cody Gakpo en Yorbe Vertessen misten kansen, waardoor de bezoekers uit Deventer in de wedstrijd bleven. Ook Carlos Vinícius wist na een uitstekende combinatie met Gakpo de bal niet langs Warner Hahn te krijgen. Smetje op de eerste helft was wel het uitvallen van sterkhouder André Ramalho, het is nog onduidelijk hoe ernstig zijn blessure is.

Halverwege de tweede helft verdween de laatste spanning. Joris Kramer haalde de doorgebroken Vertessen neer en na het terugzien van de beelden gaf arbiter Dennis Higler daar een directe rode kaart voor. In de 78ste minuut werd het vervolgens 2-0 via Gakpo, op aangeven van invaller Maximiliano Romero.

Mauro Júnior raakte in de slotminuten nog de lat, waardoor Go Ahead voor verdere schade behoed bleef. De ploeg van Kees van Wonderen sluit de knappe eerste seizoenshelft af op de elfde plaats. PSV gaat dus als koploper van de Eredivisie de winterstop in. Ajax volgt op één punt achterstand.