Elftal van de Week: Ajax opnieuw hofleverancier, Cambuur-duo imponeert

Reacties

Voor de derde keer op rij is Ajax de absolute hofleverancier van VI's Elftal van de Week. De Amsterdammers etaleerden zaterdag hun goede vorm tegen FC Groningen. SC Cambuur maakte een dag later op Het Kasteel indruk en levert twee spelers.

Elftal van de Week: Ajax opnieuw hofleverancier, Cambuur-duo imponeert
© Pro Shots

De 0-4 zege van de club uit Leeuwarden op bezoek bij Sparta Rotterdam was zonder twijfel een van de meest verrassende uitslagen van het weekend. De ploeg van trainer Henk de Jong sprong sterk met de kansen om en boezemde de Spartanen angst in met aanvallen over met name de linkerflank. De tandem op links bij Cambuur begint een steeds groter wapen te worden, het opkomen van linksback Alex Bangura gecombineerd met de versnellingen naar het centrum van linksbuiten Issa Kallon. De twee waren bij de grote zege samen goed voor drie goals.

Dat Ajax niet de grootste score van het weekend neerzette, kan het alleen zichzelf verwijten. Erik ten Hag zag het beter omspringen met de honderdprocentkansen als de belangrijkste les voor zijn ploeg na de 3-0 tegen FC Groningen. 'Als je wil overleven in de Champions League, dan moet je eerder je kansen benutten', zei de Ajax-coach een halve week voor de eerste confrontatie met Besiktas. Ajax tankte met overtuigend veldspel en het makkelijk creëren van kansen dus wel vertrouwen voor die clash met de Turkse topclub. Lisandro Martínez en Edson Álvarez maakten in verdedigend opzicht indruk, Noussair Mazraoui viel juist op met zijn drive en Antony was met zijn dribbels en creatieve ingevingen een grote bron van gevaar. Ze hebben alle vier een plek in het Elftal van de Week verdiend.

De grootste overwinning van het Eredivisie-weekend werd geboekt door AZ. Eindelijk lukte het de ploeg van Pascal Jansen om effectief te zijn. Go Ahead Eagles werd met 5-0 overtuigend aan de kant geschoven door de Alkmaarders, die al sinds 29 augustus niet meer hadden gewonnen. Vanwege de zwakke serie daarna was de opluchting groot toen Jesper Karlsson in de vierde minuut al de score opende. De Zweedse dribbelaar was als maker van twee goals de grote uitblinker en staat in het elftal met uitblinkers, op het middenveld weliswaar, vanwege de luxe voorin. De spits is Fortuna Sittard-smaakmaker Mats Seuntjens, die uit tegen Vitesse opviel door direct uit een corner geweldig te scoren en dit seizoen sowieso uitstekend op dreef is als aanvaller met veel vrijheid. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.