AZ speelt ellende van zich af tegen Go Ahead Eagles

Reacties

AZ heeft na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens gewonnen. De Alkmaarders boekten zondag in eigen huis een afgetekende overwinning op Go Ahead Eagles.

AZ speelt ellende van zich af tegen Go Ahead Eagles
© Pro Shots
AZ
AZ
5 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Met vier nederlagen in de eerste vijf Eredivisie-duels was AZ bijzonder slecht aan het seizoen begonnen. Na het duel met FC Twente ging het niet alleen om die povere resultaten, maar ook over de wissel die coach Pascal Jansen al heel snel doorvoerde. Hij slachtofferde Timo Letschert, die met een kapitale fout de 2-0 van Twente had ingeleid. De verdediger reageerde daar zo boos op dat hij niet met de spelersbus, maar op eigen gelegenheid, vertrok. Als straf zat de verdediger daarom zondag niet bij de selectie.

In pas de tweede thuiswedstrijd van het seizoen begon AZ uitstekend. Jesper Karlsson opende al in de zesde minuut de score op aangeven van Vangelis Pavlidis. Balverlies van Go Ahead had de razendsnelle tegenaanval ingeleid.

Na de 1-0 ging de ploeg van Jansen vol overgave op zoek naar de tweede goal. Die kwam er na een klein half uur. Dani de Wit kopte keurig raak op aangeven van Yukinara Sugawara. Tussendoor had Albert Gudmundsson met een inzet nog de paal geraakt.

De Wit
De mooiste actie kwam vervolgens op naam van De Wit. Hij nam de bal knap aan en verschafte zich met een kunstige actie de ruimte om uit te halen, maar zijn pegel bleef via goalie Warner Hahn uit het doel. Zo ging AZ zonder al te veel te vrezen van Go Ahead de rust in. De Deventer gasten waren af en toe dreigend, onder meer met een kopbal van Marc Cordona, maar dwongen niet veel af.

Na rust bleef dat zo, waardoor AZ redelijk zorgeloos het duel doorkwam. Na knap terugleggen van De Wit kreeg Gudmundsson nog een flinke kans op de 3-0, maar zover kwam het toen nog niet. In de slotfase liep AZ alsnog uit. Dennis Higler gaf na overleg met de VAR een penalty aan AZ, Hakon Evjen was over het been van Hahn gegaan. Karlsson breidde de score uit vanaf de stip (3-0), Zakaria Aboukhlal zorgde vlak daarna voor de vierde Alkmaarse treffer na een goede interceptie en assist van Yukinari Sugawara.

Het slotakkoord was voor Tijjani Reijnders, die net als vorige week tegen Heracles Almelo van afstand geweldig raak schoot en de eindstand op 5-0 bepaalde.

Verdubbeling
Door de zege heeft AZ, dat de speelronde begon als nummer zeventien, in één klap het puntentotaal verdubbeld. Op basis van doelsaldo wippen de Alkmaarders over de ploeg van Kees van Wonderen heen. Bovendien is de zege van AZ een goede generale repetitie voor donderdag. Dan komt FK Jablonec op bezoek in het kader van de Conference League.

AZ Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
SC Cambuur
34
11
6
17
53-70
-17
39
10
RKC Waalwijk
34
9
11
14
40-51
-11
38
11
N.E.C.
34
10
8
16
38-52
-14
38
12
FC Groningen
34
9
9
16
41-55
-14
36
13
Go Ahead Eagles
34
10
6
18
37-51
-14
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.