Elders over de grens: Van den Brom verslaat Koster

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Zenit Sint-Petersburg heeft de topper tegen CSKA Moskou met 3-1 gewonnen • Al na 32 minuten leidde Zenit mede dankzij twee treffers van Sergei Semak met 3-0 in Moskou • Nog voor rust deed Keisuke Honda iets terug namens de thuisploeg, maar daar bleef het bij • Lokomotiv Moskou volgde het voorbeeld van stadsgenoot CSKA, want het ging ook met 3-1 onderuit • Op bezoek bij Kuban Krasnodar kwam de ploeg van trainer Slaven Bilic nog wel op voorsprong, maar mede door een eigen treffer van Roman Pavlyuchenko ging Lokomotiv na twee zeges voor het eerst onderuit • • Celtic is het nieuwe seizoen in Schotland begonnen met een benauwde overwinning op Aberdeen • De topfavoriet voor de titel, aangezien aartsrivaal Rangers FC is teruggezet naar de Division Three, won in eigen huis met 1-0 • Kris Commons maakte in de 79ste minuut de enige treffer van de wedstrijd • • Joshua John heeft zaterdag bij zijn debuut een punt gered voor FC Nordsjælland • De 23-jarige aanvaller tekende in de 88ste minuut voor de gelijkmaker (1-1) in de wedstrijd tegen Aalborg BK • Donderdag werd bekend dat FC Twente John voor een jaar verhuurt aan de kampioen van Denemarken • • Club Brugge heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen omgezet in een zege • Op bezoek bij Charleroi werd met 1-0 gewonnen door een treffer van Thomas Meunier • De bezoekers speelden een uur met tien man, nadat Víctor Vázquez een rode kaart had gekregen • Anderlecht heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt • Na de 1-1 vorige week in het uitduel met KV Kortrijk, won de ploeg van trainer John van den Brom dit keer met 1-0 thuis tegen Geerschot AC • Kanu was matchwinner, waardoor Adrie Koster ook zijn tweede wedstrijd als Beerschot-trainer verloor • • Red Bull Salzburg heeft ook zijn derde wedstrijd van het seizoen gewonnen • Het uitduel met WAC/ST. Andrä leverde drie punten op dankzij Jonathan Soriano • De voormalig Barcelona-aanvaller nam tijdens de 2-0 overwinning beide treffers voor zijn rekening • De 26-jarige Spanjaard staat nu op vijf doelpunten na de eerste drie duels • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.