Elders over de grens: Sporting onderuit, Aissati wint

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Ismail Aissati heeft zijn debuut gemaakt voor Antalyaspor • De voormalige middenvelder van onder meer Ajax en Vitesse mocht tijdens de 3-0 thuiszege op Kayserispor in de 81ste minuut invallen bij een 2-0 stand • In dat duel trof Aissati bij de opponent Ömer Bayram, de voormalige aanvaller van NAC Breda • Aissati heeft met de Turkse club uit de badplaats drie punten uit twee optredens, terwijl Kayserispor troosteloos en puntloos hekkensluiter is • • Ricky van Wolfswinkel, Khalid Boulahrouz en Zakaria Labyad (deed een helft als invaller mee) hebben maandagavond niet kunnen voorkomen dat Sporting Lissabon in eigen huis pijnlijk verloor van Rio Ave: 0-1 • Edimar was door zijn winnende treffer bij de bezoekers de gevierde man • Sporting blijft zodoende steken op een schamel puntje na twee duels en helpt bovendien Rio Ave als laatste club van de nul af • • Een bizarre statistiek uit Denemarken • De IJslander Aron Jóhansson scoorde namens Aarhus GF op bezoek bij AC Horsens in een tijdbestek van drie minuten en vijftig seconden liefst drie (!) keer • Door zijn goals in de 32ste, 33ste en 36ste minuut nam hij de 0-3 ruststand eigenhandig voor zijn rekening • In de tweede helft vergrootte hij zijn persoonlijke feestje door met een benutte strafschop ook de 0-4 aan te laten tekenen • De hattrick van Jóhansson is de snelste ooit in de Deense Superligaen en is vlotter dan het oude record van Ebbe Sand, dat dateerde uit 1997, van vier minuten en twee seconden • Uiteindelijk won Aarhus maandagavond met 1-4 • • Feyenoord-opponent Sparta Praag kende ternauwernood een goede generale voor het duel van donderdag met de Rotterdammers in de play-offs om een plek in de Europa League • FK Jablonec werd in een uitduel met 1-2 verslagen • Tomas Prikryl tekende in de slotminuut voor de winnende goal • • Bij Kuban Krasnodar was er voor Aras Özbiliz een bescheiden rol tijdens de 6-2 thuiszege op FC Volga • De voormalige Ajacied kwam in de 59ste minuut als invaller in het veld, maar kon zijn stempel niet drukken • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.