Elders over de grens: Montpellier nadert de Franse titel

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Lille blijft hoop houden op de landstitel in de Ligue 1 • De regerend kampioen in Frankrijk won in eigen huis van Caen, waardoor het in het spoor blijft van Montpellier en Paris Saint-Germain • Túlio de Melo opende de score in de 26ste minuut uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Eden Hazard • Tien minuten later maakte De Melo ook de tweede treffer van de avond en Dimitri Payet bepaalde de eindstand na een uur op 3-0 voor Lille •

• Ook Montpellier deed uitstekende zaken maandagavond • De koploper maakte geen fout op bezoek bij Stade Rennes, dat na 35 duels de vijfde plaats bezette • Door treffers van Souleymane Camara en Rémy Cabella won Montpellier met 2-0 • Daardoor heeft de ploeg van trainer René Girard met nog twee wedstrijden te gaan weer drie punten voorsprong op achtervolger Paris Saint-Germain • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.