El-Arabi bezorgt Málaga de zesde nederlaag van dit seizoen

Málaga heeft de thuiszege op Real Betis geen goed vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Granada bleek Youssef El-Arabi in topvorm. Het werd uiteindelijk 3-1.

Na vijf wedstrijden zonder overwinning in de Primera División won Málaga zondag met 3-2 van Betis, maar vijf dagen later leden de Andalusiërs - waar Mounir El Hamdaoui geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie - alweer hun zesde nederlaag van het seizoen.

Na een doelpuntloze eerste helft opende El-Arabi in de 48ste minuut de score, maar al snel maakte de talentvolle Juanmi gelijk. El-Arabi bleek echter in topvorm, want de 26-jarige Marokkaan scoorde daarna nog twee keer, beide keren op aangeven van Yacine Brahimi.

Door de overwinning heeft Granada nu zeventien punten uit dertien wedstrijden, waarmee het stijgt naar de achtste plaats. Málaga heeft dertien punten en blijft twaalfde staan.