El Shaarawy ook tegen Brazilië niet inzetbaar bij Italië

Stephan El Shaarawy moet zaterdagavond ook de laatste groepswedstrijd tijdens het toernooi om de Confederations Cup tegen gastland Brazilië aan zich voorbij laten gaan. De twintigjarige aanvaller van AC Milan ontbrak vrijdag op het trainingsveld van de Italiaanse nationale ploeg.

El Shaarawy ook tegen Brazilië niet inzetbaar bij Italië

El Shaarawy kwam tot dusver geen minuut in actie op het Festival der Kampioenen en laat via Twitter weten dat hij tegen De Goddelijke Kanaries eveneens niet aan spelen toe zal komen door een voetblessure. 'Tegen Brazilië zit zelfs een plek op de bank er niet in', stelt Il Faraone.

Behalve El Shaarawy kan bondscoach Cesare Prandelli ook geen beroep doen op de aan een kuit geblesseerde Andrea Pirlo en de geschorste Daniele De Rossi. Riccardo Montolivo heeft daarom al aangekondigd Pirlo te vervangen als dirigent van de Azzurri. 'Die rol bekleed ik bij Milan ook.'

In het duel met Brazilië staat de koppositie in Groep A op het spel. Die ontloopt in de halve finale immers regerend Europees en wereldkampioen Spanje, dat Groep B naar alle waarschijnlijkheid zal afsluiten als groepswinnaar.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's