El Ghazi moet met Lille buigen voor Neymar en co

Paris Saint-Germain heeft de twintigste zege van het Ligue 1-seizoen geboekt. Het Lille van Anwar El Ghazi ging mede door een kunststukje van Neymar op eigen veld onderuit (0-3).

El Ghazi had zich vorige week als invaller tegen RC Strasbourg laten gelden. Met een goal en een assist had de aanvaller in de 23 minuten die hem waren gegund een grote bijdrage geleverd aan het succes. Trainer Christoph Galtier beloonde de tweevoudig Oranje-international met een basisplaats tegen PSG.

Een nieuwe heldenrol was El Ghazi niet gegeven. De Nederlandse aanvaller moest zijn ploeg meer helpen met het tegenhouden van de gasten dan dat hij zich kon richten op zijn aanvallende acties. Want dat was het wedstrijdbeeld. Een dominerend PSG zocht naarstig naar een opening, terwijl Lille aasde op het gevaar in de counter.

Geen van beide ploegen kon aanvankelijk in de eerste helft de ban breken. Dat mocht PSG-spits Edinson Cavani zich ook aanrekenen. De Uruguayaan ging voor eigen succes, waar Neymar er beduidend beter voor stond. Het resultaat was een ongecontroleerd schot dat het doel miste in plaats van de Parijse openingstreffer.

Op slag van rust kwam PSG dan toch op voorsprong. Linksback Yuri Berchiche brak met een hard schot de ban namens de gasten, die ook in de tweede helft het initiatief hadden en meer aanspraak maakten op een tweede treffer dan de thuisploeg op de gelijkmaker. In de 77ste minuut besliste Neymar de wedstrijd. De Braziliaan, die de laatste weken door zijn gedrag binnen en buiten het veld voor ophef zorgde, bracht met een fraaie vrije trap de 0-2 op het scorebord. Het verzet van Lille was daarmee gebroken, hetgeen door de oogstrelende stift van Giovani Lo Celso werd onderstreept (0-3).

Door de overwinning heeft PSG weer een comfortabele voorsprong van elf punten op nummer twee Olympique Marseille, dat vrijdag FC Metz in een spektakelstuk had verslagen. Lille is als nummer zeventien allerminst verlost van degradatiezorgen.